Foto: DELFI Aculiecinieks
Sociālajos tīklos lielu rezonansi izraisījis kādas rīdzinieces stāsts par to, kā viņa reaģējusi uz situāciju, kad uz kaimiņa automašīnas vējstikla pamanījusi zīmīti ar "draudzīgu aicinājumu" auto novietot citā vietā.

Zīmītē rakstīts: "Mācies novietot savu auto citur, jo šī nav tava vieta, un nebūs. Ceru, ka saprati! Pagaidām draudzīgs aicinājums."

Sieviete zīmīti noplēsa, bet vēlāk savu rīcību nožēloja, jo galu galā zīmīte nebija adresēta viņai.

Tā kā zīmītes adresātu sieviete zinājusi, tad vēstījumu kaimiņam viņa nodošot.

"Ja tur būtu bijis pieklājīgs lūgums, es būtu pagājusi garām. Bet tā ir bezkaunība!" portālam "rus.delfi.lv" sacījusi sieviete.

Kā klāsta sieviete, tad visiem nama iedzīvotājiem iedotas caurlaides iebraukšanai pagalmā. Tomēr nekur nav norādīts, kur tieši jānovieto auto. Katrs auto novieto tur, kur ir brīva vieta.

Rīgas pašvaldības policijā gan iesaka strīdu gadījumā, ja nama iedzīvotājiem nav norādītas konkrētas auto novietošanas vietas, vērsties pie uzņēmuma, kas apkalpo namu.

Apsaimniekotājs katram iedzīvotājam var ierādīt auto novietošanas vietu.

"Kamēr tādu norāžu nav, nevienam no kaimiņiem nav tiesību uzskatīt, ka viņam "pieder" konkrēta parkošanās vieta," sacīja Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!