"Sestdienas, 21. oktobra, vakarā Rīgas centrā ieraudzīju jauniešu grupu. No viņiem lielākais pacēla roku pret dzērāju. Sieviete, kas vīrieti aizstāvēja, kliedza pēc neatliekamās palīdzības," sestdienas notikumus Rīgas centrā atstāsta Jānis, kurš notikušo iemūžinājis video.

Jānis teic, ka, par laimi, uzreiz izdevies atrast trīs ātrās palīdzības darbiniekus. Viņi atradušies netālu no kautiņa vietas. Jānim nav zināms, kamdēļ starp vīrieti un jauniešiem izcēlās domstarpības.

Rīgas pašvaldības policija (RPP) izsaukumu uz notikuma vietu 13. janvāra ielas sabiedriskā transporta pieturā saņēmusi 21. oktobrī pulksten 20. Kad likumsargi ieradušies, ļaundari jau bija aizbēguši, pastāstīja RPP sabiedrisko attiecību speciālists Toms Sadovskis.

"RPP Videonovērošanas centrā noskaidrotas ļaundaru pazīmes un virziens, kurā devušies. Diemžēl pēc šīm pazīmēm atrast neizdevās," sacīja Sadovskis. Cietušie policijai klāstījuši, ka konflikts izcēlies pēc tam, kad abi bija izkāpuši no tramvaja. Tūlīt pat pie abiem esot pieskrējuši klāt divi vīrieši un sākuši uzbrukt.

Policijai cietušais sacījis, ka pats vērsīsies Valsts policijā ar iesniegumu. Cietušajam notikuma vietā pirmo palīdzību snieguši Neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķi, bet pēc tam vīrietis nogādāts slimnīcā, liecina likumsargu sniegtā informācija.

"Tās pašas dienas vakarā neviena no Rīgas pašvaldības policijas ekipāžām uzbrucējus nemanīja. Ja kādam ir informācija par video redzamo vīriešu identitāti, aicinām nekavējoties ziņot policijai, zvanot pa tālruni 110," aicināja Sadovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!