Foto: DELFI Aculiecinieks

13. septembrī ap pulksten 21 Valērijs novietoja savu auto Stabu ielas 93 kreisajā malā. No rīta viņš aiz vējstikla atrada pulksten 23.05 izrakstītu soda kvīti par nepareizi novietotu auto. Valērijs pārliecināts, ka Rīgas pašvaldības policija rīkojas nekorekti, jo soda par zīmi, kas nav redzama.

"Es nolēmu pārbaudīt, kur atrodas konkrētā zīme un atklāju, ka zīme "stāvēt aizliegts" veiksmīgi "slēpjas" aiz koka, kas atrodas pretim namam 89/91," klāsta Valērijs. Lasītājs vēlas noskaidrot, kas gan uzstādījis zīmi, kura pat dienas laikā ar grūtībām saskatāma. Toties par tās neievērošanu soda.

"Vērsos ar sūdzību pašvaldības policijā, uz ko likumsargi reaģēja, apgalvojot, ka kļūdos un ierosināja iet tiesāties. Laba "barotava" valsts budžetam. Bet man atkal jātērē laiks un nauda tiesai. Liels paldies," sašutumu neslēpj lasītājs.

Rīgas pašvaldības policijā portālam "rus.delfi.lv" skaidro, ka pirms lasītāja pieminētās "neredzamās zīmes" uzstādīta vēl vismaz viena identiska ceļa zīme, kas ir spēkā, neatkarīgi no tā, vai fotogrāfijās redzamā ceļa zīme darbojas vai nedarbojas. "Būtībā, otrā zīme kalpo kā atgādinājums. Tās klātbūtne nav obligāta. Viena zīme, kas attiecas uz konkrēto vietu, jau ir," skaidro Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Informāciju par nepareizi novietotām automašīnām Valērija pieminētajā adresē pašvaldības policija saņēmusi no kāda iedzīvotāja. "Balstoties uz saņemto informāciju, policija ieradās notikuma vietā un konstatēja pārkāpumu," teic Sadovskis.

Sadovska sniegto informāciju apstiprina arī Rīgas domes Satiksmes departamentā. "Stabu ielas sākumā ir uzstādīta zīme, kas norāda, ka konkrētajā posmā apstāšanās un stāvēšana aizliegta. Fotogrāfijās redzamā zīme ir tikai atkārtota zīme, proti, tā atkārtoti atgādina par aizliegumu," skaidroja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!