Foto: DELFI
Aizvadītajos divos mēnešos "Delfi Aculiecinieks" saņēmis vairāk nekā 250 lasītāju reportāžas. No tām kā spilgtākās atzītas astoņas, kuru autori saņems mēneša balvu.

Foto un video sūtīti gan, piedaloties konkursā un atsaucoties aicinājumam ziņot par konkrētu tēmu. Tāpat vēstīts par neparastām dabas parādībām un plašākā sabiedrībā aktuālām tēmām.

Konkursā "Padižojies ar savu krāšņo kāzu pušķi 'Delfi Aculieciniekam'" uzvarētāja ir reportāža par oriģinālo pušķi, kas gatavots no čili pipariem.

Starp aicinājumam "Palepojies 'Delfi Aculieciniekam' ar šīrudens sēņu guvumu!" sūtītajām reportāžām kā labākā atzīta ziņa un foto par Aizputes mežos atrasto savdabīgo sēni. Uz tās sēņotnes izaugušas 14 lielākas un mazākas baravikas.

Balva tiek arī reportāžai no septembra plūdu vietas, Ganībju dambja, Rīgā. Tā iekļauta pie aktualitātes "Ziņo par ciklona 'Tomass' radītajiem plūdiem Latvijā" .

Tāpat starp uzvarētājām iekļuvusi Leona Stiprā bilžu galerija par daļēju Mēness aptumsumu Tukumā, kā arī Jāņa Buļa foto ar neparasto radību piemājas dārzā.

Par labākajām atzītas arī reportāža par sumbru Latgalē un videostāsts no Krišjāņa Barona ielas, kur manīts zēns, veicam ceļu būves darbus. Vērtīgāko reportāžu vidū iekļuvusi arī ziņa par zebru izmantošanu un dumpošanos "Mega cirks" izrādē Liepājā.

Labākās reportāžas izvēlētas, vērtējot to aktualitāti un oriģinalitāti, precīzāk, aculiecinieka spēju pamanīt būtisko, neparasto un ziņot par to. Uzvarētāji autori katrs saņems dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā iepirkumiem lielākajos tirdzniecības centros Latvijā. Ar katru uzvarētāju par balvas saņemšanu sazināsimies personīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!