Foto: DELFI Aculiecinieks
11. oktobra pirmspusdienā Igors devās uz starptautisko lidostu "Rīga" sagaidīt no Azerbaidžānas atbraukušos viesus. Savā auto Igors viņus uzņēma uzbrauktuvē, kas ved uz lidostu, par ko saņēma sodu. Igoru šokē, ka soda izrakstīšanas laikā policijas busiņš veica identisku pārkāpumu.

Igora sākotnējā iecere bija Azerbaidžānas viesus uzņemt pie ieejas lidostā. Stāvvietās, kur atļauts izlaist pasažierus. Tomēr viesi bija rīkojušies pēc saviem ieskatiem un Igoru gaidīja pie uzbrauktuves. "Man nācās apstāties pašā uzbrauktuves augšā, lai ielaistu viņus auto. To mēs izdarījām burtiski 15 sekunžu laikā un jau tikpat kā bijām prom, kad piepeši "pielidoja" policijas busiņš un ar roku rādīja, lai apstājos," 11. oktobra notikumus lidostā pārstāsta Igors.

Sākumā vīrietis mēģinājis likumsargiem skaidrot, ka saprot savu pārkāpumu un ka viņš to nav darījis ar nolūku. Sacījis, ka līdz šim vēl nav saņēmis nevienu administratīvā pārkāpuma protokolu.

"Gribēju braukt prom, bet viņi man neļāva. Turklāt to darīja rupjā un agresīvā veidā, it kā es būtu grasījies uzspridzināt lidostu. Pateica, ka rakstīs protokolu," klāsta Igors. Notikušajā viņu visvairāk pārsteidza, ka policisti, kuri protokolu rakstījuši aptuveni desmit minūtes, savu busiņu bija apstādinājuši gluži turpat, kur Igoru apturēja, lai sodītu.

"Man šķita, ka visas tās zīmes un norādes lidostā ir tāpēc, lai lidostas zonā būtu pilnīga kārtība. Sanāk, ka policijas automašīna lidostas zonā radīja vēl lielāku bardaku nekā es, kurš bija apstājies uz 15 sekundēm," novērojumos dalās Igors.

Vīrietis policistiem aizrādījis, ka viņi apstājušies neatļautā vietā un ka arī Igoram nav lūgts pārvietot spēkratu uz stāvēšanai paredzētu vietu. Pēc saņemtā aizrādījuma policisti esot ieslēguši zilās bākugunis. Notikušais Igorā raisījis bažas, ka policistu darba mērķis lidostā nav vis kārtība, bet sodu izrakstīšana. Tāpat Igors samulsis par zilās bākuguns lietošanu. Līdz šim bijis radies iespaids, ka tādas policija izmanto tikai, lai nokļūtu no punkta A uz punktu B un novērstu noziegumu.

Autovadītājs veicis pārkāpumu un pats to labi saprot, par notikušo portālam "rus.delfi.lv" paudusi Valsts policija. Vīrietim par neatļautu rīcību noformēts administratīvā pārkāpuma protokols. Valsts policijā arī norāda, ka gadījumā, ja autovadītājam ir šaubas par policistu rīcību vai konkrēto lietu, viņš ir aicināts vērsties pie konkrētā iecirkņa vadītāja ar lūgumu izvērtēt darbinieka darbības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!