Foto: DELFI Aculiecinieks

Portāls "Delfi" 11. oktobrī saņēma daugavpilieša Jurija vēstuli, kurā viņš klāsta, ka nu jau divas nedēļas pie viņa mājas Liepājas ielā nav izvesti atkritumi. Daugavpils domē pauž, ka pēc sūdzības saņemšanas no portāla 11. oktobrī atkritumu apsaimniekotājs SIA "AADSO" atkritumus izvedis.

"Jau divas nedēļas Daugavpils slīkst atkritumos. Tas vairs nav izturams. Pārpildīti atkritumu konteineri, salauztas mēbeles, kaiju bari pie miskastēm. Kas uzņemsies atbildību par šo bardaku? Vai Daugavpils dome? Diezin vai – domnieki savā starpā kašķējas, un nekas cits tiem neinteresē," sašutis Jurijs.

Portāls "Delfi" trešdien, 11. oktobrī, sazinājās ar Daugavpils domi, lai noskaidrotu iemeslus, kamdēļ atkritumi netiek izvesti. Ceturtdien, 12. oktobrī, saņemtajā atbildes vēstulē Daugavpils pilsētas Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas vadītāja Kristīne Daņilova pauda, ka pēc sūdzības saņemšanas SIA "AADSO" operatīvi esot noreaģējis un atkritumus izvedis tās pašas dienas laikā.

Galvenais iemesls, kāpēc izvešana aizkavējusies, esot aktkritumu apsaimniekošanas operatora maiņa. Iepriekš šo uzdevumu veicis SIA "Clean R", bet no 1. oktobra līgums noslēgts ar "AADSO".

"Lūdzam iedzīvotājus izturēties iecietīgi pret operatora sniegto pakalpojumu kvalitāti. Pašlaik notiek pakāpeniska sniegto pakalpojumu kvalitātes uzlabošana. Tiek veikta uzstādīto konteineru skaita un to piepildījuma pakāpes analīze, kas tālākā periodā ļaus pielietot mehānismus (sarunu process ar konteineru pasūtītājiem vai pašvaldības policijas iesaistīšana) optimālas atkritumu apsaimniekošanas sistēmas uzturēšanai pašvaldībā," atbildes vēstulē pauž Daņilova.

Sabiedrisko attiecību nodaļā arī teic, ka patlaban vēl jaunajam operatoram ir sarežģījumi atkritumu apsaimniekošanas loģistikā. Situācija gan pakāpeniski uzlabojoties, turklāt "AADSO" nekavējoties reaģējot uz sūdzībām un problēmu novēršot iespējami ātrā laika posmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!