Kādu portāla "Delfi" lasītāju nepatīkami pārsteigusi "Rīgas satiksmes" autobusa vadītāja rīcība, apdzenot automašīnas Ilūkstes ielā Rīgā, tādējādi gandrīz izraisot avāriju.

Pēc teju notikušā incidenta lasītājs šoferim jautājis, kāpēc viņš tā braucis, apdraudot pasažierus. Uz to autobusa vadītājs atbildējis, ka esot apdzinis stāvošu auto, atceras aculiecinieks. Video gan redzams, ka auto lēni, taču brauc uz priekšu.

"Sabiedriskajam transportam vispār nebūtu jāapdzen lēnāk braucošas automašīnas, principā pēdējā pusgada laikā "Rīgas satiksmes" šoferu kultūra ir ļoti pasliktinājusies, un kopumā varētu izveidot kārtīgu video ar sabiedriskā transporta vadītāju braukšanas kultūru," pikts ir portāla "Delfi" lasītājs. "Īsti nesaprotu, kādēļ viņi sevi uzskata par visgalvenākajiem, jo galu galā – sastrēgumā stāv visi cilvēki, un tas ja arī autobuss ved daudz pasažieru nenozīmē, ka viņam ir kādas privilēģijas," viņš turpina.

"Gribētu, lai "Rīgas satiksme" sniedz uz šo atbildi un principā šo šoferi, nevis soda, bet atstādina no darba, jo šāds šoferis apdraud ne tikai visus pasažierus, bet arī apkārt braucošos," secina aculiecinieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!