Naktī uz sestdienu, 30. septembri, Ogrē nodedzināts pirms gada uzstādītais stacionārais fotoradars, liecina portālam "Delfi" aculiecinieka Raimonda atsūtītais video.

Valsts policijas pārstāve Simona Grāvīte portālam "Delfi" apstiprināja, ka fotoradars naktī aizdedzināts.

Kā liecina informācija Ogres novada pašvaldības mājaslapā, stacionārais fotoradars autoceļa A6 (Rīga–Daugavpils) un Austrumu ielas krustojumā sācis darboties 2016. gada 16. septembrī.

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) skaidroja, ka minētajā vietā autovadītāji bīstami palielina ātrumu. Turklāt krustojums ir neregulējams un ar apgrūtinātu izbraukšanu, jo no Austrumu ielas braucošajiem ir jādod ceļš četrās joslās braucošiem transportlīdzekļiem.

Vēstīts, ka šogad nežēlastībā krituši trīs stacionārie fotoradari. Septembrī fotoradars aizdedzināts Ozolnieku novadā. Jūnija sākumā fotoradars dega Jūrmalā. Bet aprīļa sākumā fotoradaru aizdedzināja uz Rīgas apvedceļa pie Jaunmārupes.

Uz Latvijas ceļiem kopumā darbojas 52 stacionārie fotoradari. Savukārt 2018.gadā uz ceļiem parādīsies vēl 40. Ar šo mērierīču uzstādīšanu nodarbojas CSDD. Pirmie stacionārie fotoradari tika izvietoti 2015. gada februārī.

Drīzumā uz Latvijas ceļiem parādīsies arī pārvietojamie fotoradari, kuru darbību uzraudzīs speciāls tuvumā esošs policijas darbinieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!