Foto: DELFI Aculiecinieks
Otrdienas rītā aculiecinieki pamanījuši, ka pārrauta un pa straumi peld maijā atklātā gājēju laipa pār Ogres upi Ogrē. Ogres novada domē apstiprina notikušo un teic, ka šī sezona laipai beigusies.

"Šobrīd tilts ir norobežots, tā galiem nevar piekļūt," pastāstīja Ogres novada domes sabiedrisko attiecību speciālists Nikolajs Sapožņikovs. Domes pārstāvis norāda, ka laipa, visticamāk, pārrauta naktī, strauji ceļoties ūdens līmenim Ogres upē.

"Rīgas HES ūdenskrātuvē remontu dēļ bija pazemināts ūdens līmenis, sākoties lietum Ogres upes lejtecē tas strauji palielinājās un izkustināja laipas savienojumus," sacīja Sapožņikovs. Sākotnēji bijis plānots, ka laipu noņems pirms ziemas, taču šajos apstākļos to darīs tuvākajā laikā. Laipu no jauna plānots uzstādīt pavasarī atbilstošos laikapstākļos.

Video: Reinis Kauliņš


Laipu pār Ogres upi Krasta ielas promenādē Ogrē atklāja šogad 4. maijā, vēsta portāls "visitogre". Laipa uzstādīta aptuveni tajā pat vietā, kur tā atradusies aizvadītā gadsimta 20.-30. gados.

Projektu pašvaldība īstenojusi sadarbībā ar Rīgas Tehnisko universitāti (RTU), kas sniedza konsultācijas būvkonstrukciju jautājumos, Latvijas Botāniķu biedrību, kas rūpējās par Ogres upes krastos augošo aizsargājamo augu saglabāšanu un sagatavoja nepieciešamos materiālus informatīvajam stendam par šīs teritorijas biotopiem.

Laipas izveide izmaksājusi 202 025 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!