Foto: DELFI Aculiecinieks
Šajās dienās Kurzemes pusē plosījās spēcīgs vējš un stipras lietavas, kā rezultātā daudzviet sagāzti koki un ūdenstilpnēs paaugstinājies ūdens līmenis. Arī "Delfi" aculiecinieki un sociālo tīklu lietotāji ir iemūžinājuši vēja un lietusgāžu radītās sekas.

"Delfi" aculieciniece Olga stāsta, ka jūrā pamatīgi pacēlies ūdens līmenis, kā rezultātā applūdusi arī pludmale. Savukārt spēcīgais vējš sagāzis atkritumu kastes, soliņus, kā arī labierīcības.

"Ainava mainījās teju katru minūti - debesis mainīja krāsu, bet spēcīgie viļņi te atkāpās, bet te viļņojās līdz pat kāpām," redzēto ceturtdien atstāsta Olga.

Arī vairāki sociālo tīklu lietotāji iemūžinājuši foto un video, kur redzams spēcīgais vējš Liepājas pusē.

Jau ziņots, ka Liepājas ostā ceturtdien jau pēc pieciem rītā vēja brāzmu spēks sasniedza 25 metrus sekundē. Šāds vēja ātrums atbilstoši Boforta skalai ir tuvu vētras spēkam. Vētra sākas tad, kad vēja vidējais ātrums – nevis maksimālais ātrums brāzmās – pārsniedz 20 metru sekundē. Savukārt Ventspils un Liepājas pusē ūdens līmenis bija paaugstinājies par 80 centimetriem.

"Delfi" aculiecinieks aicina iesūtīt savas reportāžas, kurās redzami spēcīgā vēja un lietusgāžu nedarbi. Reportāžas var sūtīt uz e-pasta adresi: aculiecinieks@delfi.lv

Live from Liepāja Beach! #redsunbuffet #liepaja

A post shared by RedSunBuffetOfficial (@redsunbuffet) on Sep 14, 2017 at 12:47am PDT

Liepājā šobrīd ideāls laiks ūdens sporta veidiem pic.twitter.com/uatD2JJQ5S
— Nepareizais (@Nepareizais) September 14, 2017

A post shared by Armands (@intlers) on Sep 13, 2017 at 9:47pm PDT

Pārsteigums bērnu dārzā šorīt.

A post shared by gintars peleckis (@gintars3284) on Sep 13, 2017 at 11:07pm PDT

Vētra

A post shared by Gatis Ciukors (@gatis.c) on Sep 14, 2017 at 1:27pm PDT

Утро начинается не с кофе))

A post shared by Рафаэл Самедов (@rafaelomg) on Sep 14, 2017 at 7:13am PDT

Ja līdz šim nesapratu, par ko tā jezga, tad nu šodien pati Liepāja ieviesa skaidrību- Pilsēta, kurā piedzimst vējš. Un, kā jau katrs jaundzimušais, arī vējš aiz sevis atstāj pamantīgu bardaku un jezgu- aizpūstas tualetes būdas, nolauzti zari, no tuvējā bērnu dārziņa atpūsti būvmateriāli. Pat rati kā Ferrari aiztraucās pa jūras smiltīm tieši uz dziļāko peļķi puskilometru tālumā (labi ka ne uz jūru gan) kamēr vēlējos noriskēt un uzzināt, vai Kārlis šādā vējā varētu nostāvēt. Bērns rokā, rati puskilometra attālumā un kaut kur pa vidu pakaļ skrienošs vīrs un nopakaļus skrejošs Markuss- gumijniekos, lietus biksēs un lietus jakā, bet zābakos baseins. #vētra #vējš #pilsetakurapiedzimstvejs #ratipagaisu #bardaks #haoss #newbornwind #wind #stormyweather #whereisthebeach #sea #seaside #liepaja #latvia #august #autumn #autumnwind #strongwind #rudenskārudens #rudens #thepowerofwind @jansikes.lv

A post shared by Jans Ikes (Jānis Lūciņš) (@jansikes.lv) on Sep 14, 2017 at 6:12am PDT

Vēja nedarbi Liepājā, pilnīga iznīcināta tualete pie nūdistu pludmales. pic.twitter.com/sVSizq7mjQ
— GuntisK (@Guntis_K_) September 14, 2017

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!