Portāla "Delfi" lasītāji dalījušies ar video, kuros fiksēts, kā lietavu ūdens ieskauj Latgales vēstniecību "Gors" Rēzeknē.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka spēcīgo lietusgāžu dēļ daudzviet Latgalē kā arī vietām Vidzemē pārplūdušas ielas, ceļi, kā arī labības lauki.

Satiksmei kopumā ir slēgti septiņi valsts vietējās nozīmes autoceļi, reģionālais autoceļš Viļaka – Kārsava 37. kilometrā, kā arī šoseja Kārsava – Rēzekne, portāls "Delfi" uzzināja VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Rēzeknes upē Griškānu pagastā ūdens līmenis kopš trešdienas kāpis par 1,35 metriem, applūdinot zemākās palienes, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Ūdens līmenis Griškānu novērojumu stacijā piektdien plkst.5 bija 2,22 metri virs stacijas nulles punkta. Pēdējo gadu augstākais ūdens līmenis - 2,81 metrs - tika sasniegts 2013.gada aprīļa lielajos palos.

Ceturtdien ūdens līmenis Rēzeknes upē kāpa strauji, pēdējo stundu laikā - minimāli.

Piektdien Latvijā gaidāms īslaicīgs lietus, dažviet iespējams pērkona negaiss. Debesis brīžiem skaidrosies, liecina Latvijas Vides, Ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!