Ceturtdien spēcīgo lietavu dēļ Latgalē un Vidzemē applūduši autoceļi, kā arī pilsētu un pagastu ielas un ceļi, liecina portālam "Delfi" sūtīti foto un video, kā arī sociālajos tīklos publiskota informācija.

Portālam "Delfi" atsūtīts video, kā arī fotogrāfijas no Preiļiem, liecina, ka pilsētā lietavas pārpludinājušas ielu, kā arī sporta laukumu.

Preiļu novada pašvaldības pārstāve Maija Paegle portālam "Delfi" pastāstīja, ka applūduši arī māju pagrabi. Savukārt domes priekšsēdētāja Maruta Plivda pēc domes ārkārtas sēdes par plūdu jautājumu pastāstīja, ka pilnībā applūdusi pludmale, divi volejbola laukumi un to soliņi, kas šobrīd zem ūdens.

Plūdos arī cietuši divi uzņēmumi. Applūdis autoserviss un blakus izvietotais vilnas apstrādes cehs. "Kopā ar deputātiem analizējām situāciju un sapratām, ka esam diezgan bezspēcīgi. Valsts dienesti palīdzību sniedz tikai gadījumos, ja apdraudēta cilvēku dzīvība. Tādējādi pašvaldība saviem spēkiem centās plūdos grimstošajiem uzņēmumiem palīdzēt," par stāvokli Preiļos sacīja Plivda.

Plūdu nodarītie zaudējumi Preiļos pagaidām vēl nav pilnībā aplēsti.

Tikmēr plūdu radītos postījumus Liepnā kāds iedzīvotājs sociālajā vietnē "Facebook" raksturojis ar vārdiem "ārkārtas situācija".

Kā portāls "Delfi" noskaidroja Alūksnes novada Liepnas pašvaldībā, plūdu dēļ no ārpasaules nobloķētas divas privātmājas. Saidupei izejot no krastiem, skarts pašvaldības ceļš, kā valsts nozīmes autoceļš, kā arī meža ceļi.

"Šobrīd esam apsekojuši pašvaldības teritoriju. Jāatzīst, ka ūdens līmenis turpina celties, lietavas nerimstas. No krastiem izgājusi arī Liepnas upe," par situāciju Liepnā teic pašvaldības Teritorijas attīstības speciāliste Laima Kaņepe. Pašvaldības darbinieki patlaban apzina zaudējumu apmērus. Bez ceļiem esot applūduši arī zemnieku labības lauki.

"Vēlāk tāmēsim un stādīsim aktus, brauksim uz novada pašvaldību," sacīja pašvaldības darbiniece, vienlaikus atzīstot, ka Liepnā tik spēcīgi plūdi neesot piedzīvoti pat pavasaros.

Lietavas izraisījušas plūdus arī Baltinavā, portālam "Delfi" ziņo lasītāja Ginta Mežale, kura atsūtījusi video. "Aplūdušas mazās upes, joprojām līst lietus," par situāciju Baltinavā teica Ginta.

Arī Aivars Gibala vairākos attēlos fiksējis lietavu izraisītos plūdus Baltinavā.

Kā liecina aculiecinieces Karinas Savickas uzņemti attēli, vētra postījumus nodarījusi arī Jūrmalas pludmalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!