Multifunkcionālo tirdzniecības centru "Akropole", kura būvniecībā paredzēts ieguldīt 100 miljonus eiro, plānots pabeigt 2019. gadā. Vērienīgā objekta celtniecību no putna lidojuma skatpunkta iemūžinājis kāds anonīms "Delfi" lasītājs.

Vēstīts, ka tirdzniecības kompleksā būs pusotrs tūkstotis darbavietu, vismaz 2500 vietu autostāvvieta. Ap centru tiks iestādīti 700 jaunu skujkoku, lapu koku un krūmu, to skaitā vairāk nekā 400 dižstādu. Daži no kokiem sasniegšot 7-10 metru augstumu.

Projekta ģenerāluzņēmējs ir būvniecības uzņēmums SIA "Merks" un būvniecību plānots pabeigt 2019. gada pavasarī.

Daudzfunkcionālā tirdzniecības centra "Akropole" kopējā platība būs ap 98 tūkstošiem kvadrātmetru, no kuriem aptuveni deviņus tūkstošus kvadrātmetru aizņems biroju telpas. Tirdzniecības centra teritorijā sliesies arī deviņstāvu biroja ēka.

Tāpat centrā atradīsies slidotava, kinoteātris, boulinga zāle u.c. "Akropole" būvniecībā tiks investēti 100,2 miljoni eiro.

Kā "Merks" partneris piesaistīts Lietuvas uzņēmums "Mitnija" UAB, kurš iepriekš ir veicis "Akropolis" tirdzniecības centru būvdarbus Viļņā, Kauņā un Klaipēdā. "Akropole" ēkas tehnisko projektu ir izstrādājis arhitektu birojs "Sarma & Norde arhitekti", bet projekta tehnisko uzraudzību nodrošina uzņēmums SIA "Būvuzraugi LV".

"Akropolis Group" ir uzņēmumu grupa, kas pārvalda nekustamā īpašuma attīstītāju un tirdzniecības centru nomas un apsaimniekošanas uzņēmumus Lietuvā, Latvijā, Igaunijā un Bulgārijā. Patlaban "Akropolis Group" pārvaldībā ir "Akropoles" iepirkšanās un izklaides centri Viļņā, Klaipēdā un Šauļos.

Uzņēmumam pieder arī SIA "Delano", kas pārvalda "CanCan Pizza" restorānu ķēdi, "Delano" pašapkalpošanās restorānus, "Caif Café" kafejnīcas un "Apollo" boulinga centru ķēdi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!