Foto: DELFI Aculiecinieks
Attēlā redzamo soda kvīti aiz sava auto stikla tīrītājiem aizvadītajā nedēļā atklāja Olga. Sieviete atzīstas, ka pirmo reizi mūžā redz šādu dokumentu. Rīgas pašvaldības policijā apliecina, ka dokumentu aiz tīrītājiem atstājuši likumsargi un šāda veida paziņojumi top strīdīgās situācijās, vēsta portāls "rus.delfi.lv".

Trešdienas, 14. jūnija, rītā Olga savu automašīnu novietoja pie Sporta akadēmijas Lizuma ielā. Kad viņa atgriezās, tad atklāja, ka aiz auto logu tīrītājiem novietots attēlā redzamais dokuments. "Principā gandrīz visas automašīnas, kas bija novietotas Lizuma ielā, saņēma identisku papīru. Vai tiešām policija kaut kā savādāk izraksta soda kvītis?" neizpratnē lasītāja.

Rīgas pašvaldības policijā likumsargi skaidro, ka retos gadījumos, kad situācija ir strīdīga, pašvaldības policijas darbinieki uzsāk administratīvo lietvedību bez administratīvā pārkāpuma protokola noformēšanas. Informāciju par to, ka sākta administratīvā lietvedība nosūta pa pastu. Taču, lai vadītājs iespējami ātrāk uzzinātu par uzsākto lietu, policija arī atstāj ziņojumu aiz logu tīrītājiem.

"Tas, ka ir uzsākta administratīvā lietvedība, nozīmē to, ka pirms galīgā lēmuma pieņemšanas vadītājam ir iespēja policistiem skaidrot, kāpēc viņš veicis pārkāpumu. Tas nozīmē, ka lieta var tikt izbeigta ar brīdinājuma izteikšanu. Šāds mehānisms ir laikietilpīgs, taču efektīvs gadījumos, kad pārkāpuma būtība nav viennozīmīga," skaidroja pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Ja vadītājam rodas šaubas, vai ziņojumu tiešām atstājuši likumsargi, vienmēr ir iespēja piezvanīt Rīgas pašvaldības policijai pa tālruni 110 un interesējošo jautājumu noskaidrot, norāda Sadovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!