Naktī uz pirmdienu, 19. jūnijā, Biķernieku ielā Rīgā netālu no daudzdzīvokļu mājām nodegušas vairākas automašīnas, ziņo portāla "Delfi" aculiecnieks.

Automašīnas degušas daudzstāvu namu pagalmā. Ik pa laikam varēja dzirdēt sprādzienus, iespējams, degošo riepu dēļ. Degšana notikusi ap pulksten 3.30. Notikuma vietā strādāja gan ugunsdzēsēji, gan arī Valsts policija (VP), kā arī ieradās ātrā palīdzība, vēsta aculiecinieki.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) vēsta, ka izsaukums uz Biķernieku ielu Rīgā saņemts pirmdien pulksten 3.01. Notikuma vietā degušas automašīnas 30 kvadrātmetru platībā. Ugungrēks likvidēts aptuveni stundas laikā.

"Ap pulksten trijiem naktī Valsts policija saņēma informāciju par automašīnu dedzināšanas faktu Rīgā, Biķernieku ielā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ir nodegušas sešas vieglās automašīnas," portālam "Delfi" skaidroja VP pārstāvji.

Saistībā ar notikušo policija uzsākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 185. panta otrās daļas - par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā.

Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem.

Ir nozīmētas ekspertīzes un notiek izmeklēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!