Foto: DELFI Aculiecinieks
Aizvadītajā nedēļā portāls "Delfi" saņēma rīdzinieka Viktora reportāžu no Mežciema, kur vīrietis iemūžinājis gadu desmitiem neremontētus celiņus un trotuārus. Viktors domei "pateicas" par ikdienas šķēršļu joslu, savukārt pašvaldībā sola, ka pagalmus Mežciemā sakārtos līdz gada beigām.

Viktors raksta: "Mēs ļoti pateicamies vadībai, ka Mežciema mikrorajonā uzstādīta atrakcija "sadauzītie ceļi". Tas patiešām ir ļoti jautri. Kad mēs izejam pastaigāties, mūs sagaida šķēršļu josla, kā, piemēram, izpalicis asfalts vai daudzus gadus ar zāli aizauguši trotuāri, kuri pašam jāsameklē. Iešana pa granti un krišana uz sejas bedru dēļ Mežciema iedzīvotājiem sevišķi patīk, jo tas taču ir veselīgi.

Sevišķi mums patīk šķēršļu josla ar armatūru. Te liela daļa trotuāra betona vai nu ir sadauzīta vai arī no tā ārā rēgojas metāla armatūra. Te taču jau tik daudz ļaužu krituši un rokas lauzuši. Tas mums nedod iespēju atslābt un liek uzturēt sevi formā," par situāciju Mežciema pagalmos raksta Viktors.

Rīgas domes sabiedrisko attiecību speciālists Uģis Vidauskis informē, ka pašvaldība zina par Rīgas iekšpagalmu stāvokli. No 2012. gada pašvaldība īstenojot pagalmu remontu programmu, kurā ieguldīti vairāk nekā 25 miljoni eiro.

"Remonti norit plānveidīgi, pakāpeniski. Remontēti tiek pagalmi, kuros pašvaldība drīkst ieguldīt savus līdzekļus. Pašlaik izremontēta vairāk nekā puse no visiem Rīgas iekšpagalmu ceļiem," informē Vidauskis.

Saskaņā ar Rīgas domes vēstīto remontus piedzīvojuši pagalmi Āgenskalnā, Bišumuižā, Bolderājā, Čiekurkalnā, Dārzciemā, Dzirciemā, Iļģuciemā, Juglā, Imantā, Mežciemā, Ķengaragā, Pļavniekos, Purvciemā, Sarkandaugavā, Teikā, Vecmīlgrāvī, Ziepniekkalnā un Zolitūdē.

Darbus plānots turpināt, tostarp Mežciemā, līdz visi iekšpagalmi būs sakārtoti. Precīzas adreses, kur noritēs nākamajā gadā paredzētie remonti, būs zināmas gada beigās, norāda Vidauskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!