Foto: DELFI Aculiecinieks
Nedēļas nogalē Beverīnas novada Trikātas pagastā autovadītāji pamanīja uz ceļa bedrē iestādītu puķi.

"Pavasarī cilvēki centās iestādīt kartupeļus. Savukārt mēs, lai nenotiktu nelaime, audzējam puķes. Braucu un redzu, jā, lai slavēts tas cilvēks, kurš to izdarīja, citādi mašīnas riepa būtu kirdik," raksta Ilgvars Šmagris.

VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" portālam "Delfi" skaidro, ka konkrētajam autoceļam V233 noteikta C uzturēšanas klase. Taču pašlaik intensīvs bedru remonts norit uz B klases autoceļiem. Uz tiem remonti jāpabeidz līdz 15. jūnijam.

Savukārt C un D klases autoceļu bedru remonti jāīsteno līdz 1.jūlijam. ""Delfi" aculiecinieka fiksētajam autoceļam pirmdien, 12. jūnijā, veic bedru remontu ar auksto asfaltbetonu," informēja "Latvijas autoceļu uzturētājs" pārstāvis Miks Lūsis.

Uzņēmumā arī norāda, ka valsts autoceļi ir sadalīti dažādās uzturēšanas klasēs un tādējādi uzturēti konkrētā secībā. Uz A klases autoceļiem piecu mēnešu laikā no 1. janvāra līdz 31. maijam bedru remonts veikts 90 000 kvadrātmetru apmērā.

Par bedrēm un citām bīstamām situācijām uz valsts ceļiem uzturētājs aicina informēt Satiksmes informācijas centrā, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!