Foto: DELFI Aculiecinieks
"Pastaigājos pa AB dambi un pamanīju, kā uz tā sākusies vērienīga būvniecība – top liels Latvijas karogs. Gribas pajautāt pašvaldībai, kas notika ar bērnu rotaļu laukumu, kurš iepriekš bija uzcelts tieši šīs būvbedres vietā," portāla "Delfi" raksta anonīms lasītājs.

Rīgas domes sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Krūkle portālam "Delfi" pastāstīja, ka AB dambī pašlaik norit monumentāla Latvijas karoga masta būvniecība.

Karogu plānots uzstādīt novembrī. Tā masts balstīsies uz septiņiem uzbērumā ieurbtiem pāļiem 28 metru dziļumā. Virs tiem sāks betonētu pamatu būvēšanu. Darbus īsteno uzņēmums "ARS Būve".

Rīgas domē apgalvo, ka būvniecības darbu laikā tikai neliela daļa bērnu rotaļu laukuma konstrukciju demontētas. Darbiem noslēdzoties, visas konstrukcijas būšot uzstādītas atpakaļ tām paredzētajā vietā, pauda Rīgas domē.

Savukārt biedrības "Latvijas karogs" valdes priekšsēdētājs Rihards Kols informē, ka monumentālā Latvijas karoga pamatu izbūve Rīgā, AB dambī noslēgusies. Karoga pamatos svinīgi iemūrēta kapsua ar vēstījumu nākamām paaudzēm.

Foto: Publicitātes attēls

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!