Portāla "Delfi" aculiecinieks Mārtiņš pirmdienas rītā Ziru pagastā iemūžinājis, kā pa Ventspils šoseju uz Ādažu bāzi pārvieto Ventspils pludmalē izkrauto ASV karatehniku. Uz Latviju tā atgādāta, lai piedalītos starptautiskajās militārajās mācībās "Saber Strike".

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka tehnikas, tostarp tanku izkraušana noritēja pludmalē Vārves pagastā, vien pāris kilometru no Ventspils. Tehniku izkrāva arī Ventspils ostā. Kopumā Ventspils novadā ieradušies vairāk nekā 400 ASV Jūras kājnieku, kuri drīzumā dosies uz Ādažu bāzi.

ASV spēku Eiropā vadītās ikgadējās starptautiskās militārās mācības "Saber Strike" noritēs no 3. līdz 15. jūnijam. Uz tām aktīvi sāk ierasties sabiedroto spēku karavīri un militārā tehnika.

Mācību dalībvalstu militāro un atbalsta vienību uzņemšana visā Latvijas teritorijā notiek, izmantojot lidostas, kā arī dzelzceļa un ostu infrastruktūru.

Šogad apvienoto sauszemes un gaisa spēku mācību vadošā valsts ir Latvija. Mācībās piedalīsies vairāk nekā 2000 karavīru no Latvijas, Lietuvas, Itālijas, Norvēģijas, Lielbritānijas, Polijas un Slovākijas, kā arī ASV karavīri un jūras kājnieki.

Iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, redzot arī karavīru un zemessargu pārvietošanos ārpus militārajiem poligoniem un vienību izvietojumiem, tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un pozīciju ieņemšanu dažādās Latvijas vietās.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!