Foto: DELFI Aculiecinieks
"Delfi" aculiecinieks Elvis aizvadītajā nedēļā iemūžinājis, kā bariņš skolēnu ālējas Biķernieku ielā 143, tostarp kāpj augstsprieguma tornī. "Laikam tikai tad, kad kāds bērns nokritīs un būs sakropļots, pašvaldība beidzot tornim uzliks žogu," noraizējies Elvis.

Rīgas domes sabiedrisko attiecību speciālists Uģis Vidauskis, komentējot situāciju Mežciemā, norāda, ka tornis atrodas uz Biķeru Evaņģeliski luteriskās draudzes zemes. Savukārt tornis ar elektriskajiem gaisvadu tīkliem pieder AS "Augstsprieguma tīkls".

"Tātad iespējama pārkāpuma gadījumā atbildība jāprasa no šī uzņēmuma. Par objekta uzturēšanu kārtībā un norobežošanu, ja nepieciešams, atbild tā īpašnieks. Pašvaldības policija šajā gadījumā var pārbaudīt, vai minētie noteikumi ievēroti," pauž Vidauskis. Aplūkojot fotoattēlus, viņaprāt, ir grūti spriest, vai pieļauti pārkāpumi.

Rīgas domē atgādina, ka bērnu pieskatīšana ir vecāku obligāts pienākums. Pilsētvidē esot ļoti daudz dažādu nenorobežotu objektu, kas var būt bīstami, ja persona iedomāsies tajos uzrāpties, norāda domē.

Savukārt AS "Augstsprieguma tīkls" norāda, ka gan Latvijā, gan citviet pasaulē augstsprieguma stabus nenorobežo. "Tikpat labi arī "Rīgas dārzi un parki" katram kokam apkārt varētu uzlikt sētiņu, jo tajos taču var uzrāpties un nokrist," teic uzņēmuma sabiedrisko attiecību speciālists Andris Sproģis.

Turklāt Mežciemā augstsprieguma balsts atrodas uz cita īpašnieka zemes, uzmanību vērš uzņēmumā. Sproģis arī piebilst, ka, visticamāk, uzlikto žogu pāris nedēļu laikā tāpat nozagtu un tādējādi tie būtu tikai velti Latvijas elektroenerģijas patērētāju tēriņi. "Šāda žoga izmaksas, ieskaitot signalizāciju, Latvijas patērētājiem izmaksātu visai dārgi," lēš Sproģis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!