Stopiņu novadā uz lauka pie Juglas un Biķernieku ielas krustojuma, kur 2018. gada rudenī plānots atvērt IKEA veikalu, sākusies rosība. Uzsākto būvniecību drona video iemūžinājis "Delfi" lasītājs Deniss.

Deniss noraizējies, vai celtniecības process skars arī video iemūžināto zaļa mauriņa ieskauto namu ar dīķi. Māja atrodas būvlaukumam tieši pa vidu.

Uzņēmuma "IKEA Baltic" sabiedrisko attiecību vadītāja Sniegoli Matonieni portālam "rus.delfi.lv" apstiprināja, ka veikala būvniecība patiešām sākusies un ka procesā nojauks arī lauka vidū izvietoto māju. Namu uzņēmums ir iegādājies.

"Esam sākuši sagatavošanas darbus, lai īstenotu projektu," pauda Matonieni.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka šovasar Stopiņu novadā, aptuveni astoņu kilometru attālumā no Rīgas centra, uzsākt IKEA veikala būvniecību. Tā kopējā platība būs 34 000 kvadrātmetri, veikals tiks atvērts 2018. gada rudenī un nodrošinās aptuveni 300 jaunas darbavietas, sola uzņēmuma pārstāvji. Kopējais ieguldījums būs apmēram 60 miljoni eiro, norāda uzņēmuma pārstāvji.

Zemesgabals, uz kura atradīsies veikals, aizņem desmit hektārus, pauž "IKEA Baltic".

IKEA veikala būvniecību īsteno Islandes kompānija "Verus Praedium", kas Latvijā attīsta starptautisko mēbeļu un mājsaimniecības preču zīmolu "IKEA". Lai īstenotu būvniecību, noslēgts līgums ar "SEB banka" par 35,4 miljonus eiro lielu ilgtermiņa aizdevumu.

Nepieciešamības gadījumā veikala telpas būs iespējams paplašināt par aptuveni 6000 kvadrātmetriem. Nākotnē uzņēmuma plānos ietilpst arī preču saņemšanas punktu izveidošana Latvijas reģionos, kur pircēji varēs saņemt IKEA iegādātās preces tuvāk savām mājām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!