Foto: apvienība "Pilsēta cilvēkiem"

Lai gan Rīgas domes Satiksmes departamenta vadība pērnā gada decembrī stāstīja, ka darbi Krišjāņa Barona ielā ir paveikti kvalitatīvi, realitātē ielas stāvoklis pasliktinās ik dienu, informē apvienība "Pilsēta cilvēkiem". Tikmēr pašvaldībā portālam "Delfi" uzsver – defekti tiks novērsti iestājoties būvdarbiem piemērotiem laika apstākļiem.

Apvienība "Pilsēta cilvēkiem" 5. martā devusies novērtēt Barona ielas plānoto rekomendējošo velojoslu bruģa kvalitāti un piefiksētais esot pārsteidzis. Kopumā vairāk nekā 650 vietās ir saplaisājuši vai nodrupuši vairāk nekā 1350 jaunie betona un jaunie granīta bruģakmeņi, secinājuši aktīvisti.

"Ja pirms pastaigas bijām nolēmuši mērīt arī iegrimumu dziļumu un bruģa līmeni, tad, ejot arvien tālāk un tālāk sapratām, ka tas būtu pārāk laikietilpīgs process un piefiksējām tikai vietas, kur bruģis nekvalitatīvās pamatnes dēļ bojāts jau vizuāli – saplaisājis vai nodrupis. Ielā bija divi kvartāli, kur bruģis praktiski nebija bojāts – posmā gar Vērmanes dārzu un posmā starp Pērnavas un Brīvības ielu. Tas varētu būt skaidrojams ar to, ka pa šiem posmiem ikdienā nepārvietojas autotransports," stāsta aktīvisti.

"Tāpat novērojām, ka kvartālos, kas ir tuvāk Rīgas centram, bruģa kvalitāte ir daudz labāka nekā attālākos kvartālos. Savukārt no Rīgas centra attālākos kvartālos bruģa kvalitāte ir krietni sliktāka, atsevišķos posmos plaisas un iegrimumi ir vairāku metru garumā un šeit josla būtu pilnībā jāpārbruģē," informē apvienība "Pilsēta cilvēkiem".

Apsekošanas rezultātā viņi ieguvuši 661 fotogrāfiju ar GPS koordinātām, kuras iesnieguma veidā nosūtīs Rīgas domes Satiksmes departamentam, lai viņi šīs vietas kvalitatīvi salabotu. Vēl pirms aptuveni mēneša Satiksmes departaments sniedzis atbildi, ka brauktuve un attiecīgi šīs joslas nemaz vēl nav nodotas ekspluatācijā.

Kā "Delfi" informēja pašvaldībā, "Satiksmes departaments ir saņēmis un iepazinies ar apvienības "Pilsēta cilvēkiem" sagatavoto informāciju. Tieši tāpat kā citos objektos, kas nav nodoti ekspluatācijā, vai joprojām ir spēkā garantijas termiņš, departaments veic apsekošanu, un ja tiek konstatētas kvalitātes nepilnības kopā ar būvuzņēmēju tiek noformēts defektācijas akts pēc kura defekti būvuzņēmējam par saviem līdzekļiem ir jānovērš".

"Šāda kārtība attiecas arī uz Krišjāņa Barona ielu. Defekti tiks novērsti iestājoties būvdarbiem piemērotiem laika apstākļiem," sacīja pašvaldībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!