Aizvadītajā nedēļas nogalē kāds autobusa "Ecolines" pasažieris Igaunijā ievēroja, ka ūdens no transportlīdzekļa tualetes izlīst uz ceļa braucamās daļas. Redzēto viņš fiksējis video, ko atsūtījis arī "rus.delfi.lv".

"Svētdien, 26. februārī, pa dienu braucu ar "Ecolines" autobusu no Tallinas uz Rīgu. Tualetes apmeklējuma laikā ar pārsteigumu konstatēju, ka viss poda saturs piezemējas tieši uz ceļa. Iepriekš, braucot ar citu uzņēmumu autobusiem, ievēroju, ka viss tualetes saturs uzkrājas speciālā tvertnē," raksta aculiecinieks.

"Ecolines Eesti" valdes priekšsēdētājs Elis Kovaļovs "rus.delfi.lv" pastāstīja, ka šī ir tehniska problēma un skar vecākus autobusus. Viņš arī atzina, ka šāda situācija nav normāla.

"Bākas ar ūdeni no tualetes iztukšojas speciālās bāzēs. Ja bākas bijušas nesen iztukšotas un to lūka nekorekti aizvērta, tad lūka var sasalt. Ja palikusi sprauga un lūka nav pilnībā aizvērta, tad, saprotams, var kaut kur tecēt. Neapšaubāmi, tas nav normāli," pauda Kovaļovs.

Video skatāmo gaismu, kas top redzama, atverot drenāžu, Kovaļovs skaidro kā iespējamu starpposma vārsta nobīdi. "Neapšaubāmi, par kaut ko parastu to nosaukt nevar. Tā notiek ārkārtīgi reti, tieši sala laikā un tieši ar vecajiem autobusiem. Ar jaunajiem autobusiem tādu problēmu nemēdz būt, jo to tehniskās sistēmas automātiski regulē minētais vārsts," teic Kovaļovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!