Foto: F64

Spraigu notikumu 21. februāra rītā piedzīvojusi Oksana, kura pamanījusi, ka uzņēmuma "Rīgas satiksme" (RS) sabiedriskā transporta kontroles darbinieki kādu bezbiļetnieku piespieduši pie mājas sienas. Savukārt uzņēmums norāda –otrdienas rītā šāds konflikts nav reģistrēts.

Oksana stāsta, ka situāciju novērojusi otrdienas rītā, kad braukusi uz darbu ar velosipēdu.

"22. trolejbusa pieturā, kas atrodas Avotu un Stabu ielas krustojumā, stāvēja trīs kontrolieri. Tie no trolejbusa izveda jaunu puisi, jo viņam nebija biļetes," stāsta riteņbraucēja, kura arī norāda, ka puisis vēlējies doties prom, bet viens no kontrolieriem viņu esot paķēris aiz rokas.

"Tad viņi izgāja uz Stabu ielas vidu, bet kontrolieris nelaida viņu vaļā, pēc tam piespieda pie mājas sienas un nelaida prom, kamēr nav uzrakstīts protokols," apgalvo Oksana.

"Kad puisis jautāja, vai tā drīkst rīkoties, kontrolieris atbildēja – jā," sašutusi ir notikuma aculieciniece.

RS preses sekretārs Viktors Zaķis portālam "Delfi" skaidro, ka nekādi starpgadījumi otrdienas rītā starp kontrolieriem un pasažieriem nav konstatēti.

"Saņemot informāciju no kontroles iecirkņiem, konstatēts, ka 21. februārī starpgadījumi vai konflikti ar pasažieriem nav konstatēti," apgalvo Zaķis.

Viņš atgādina, ka kontrolieris, konstatējot transportā pasažieri bez biļetes, izraksta viņam līgumsoda rēķinu vai kvīti. Taču gadījumā, ja pasažieris bez biļetes vēlas pats izkāpt vai tiek izsēdināts no transporta, tad šis rēķins vai kvīts tiek izrakstīta pieturvietā.

"Konkrētajā gadījumā masu medijiem informāciju sniedz cilvēks, kurš kontrolieriem brauc garām ar velosipēdu un nav transportlīdzekļa salonā, un nav informēts par situāciju kopumā," uzsver RS pārstāvis.

"Pamanot konflikta situācijas, kurās nav iesaistīti policijas darbinieki, aicinām zvanīt pa tālruni 110, lai uz notikuma vietu izbrauktu policisti, kas varētu palīdzēt atrisināt konfliktu," informē Valsts policijas pārstāve Gita Gžibovska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!