Foto: DELFI Aculiecinieks
Otrdien, 27. decembrī, uz gājēju pārejas Rīgā, Barona ielā, sadalījies nesen ieklātais bruģis, ziņo "Delfi" lasītājs Alvis.

Rīgas domes Satiksmes departamentā portālam "Delfi" pauda, ka ik dienu veic Krišjāņa Barona ielas kvalitātes uzraudzību, fiksējot radušos defektus. Par bojājumiem darbinieki informē atbildīgo būvuzņēmēju.

Garantijas ietvaros būvuzņēmējs nekavējoties veicot remontdarbus tajās vietās, kur defekts var būt bīstams satiksmei, skaidro Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

"Savukārt tādu defektu novēršanas darbus, kā, piemēram, attēlā skatāmajā gadījumā, kur nepieciešama bruģa izcelšanas, pamatnes pielīdzināšana, būvuzņēmējs veiks piemērotos laika apstākļos – pavasarī," teic Ahuna-Ozola.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Krišjāņa Barona ielas būvdarbi noslēdzās 10. oktobrī, tomēr vēl mēnesi pēc tam tika novērsti defekti, kas bija radušies pēc darbu pabeigšanas. Satiksmes departamenta pārstāvji norādīja, ka atbilstoši ietvju seguma atjaunošanas līguma nosacījumiem un specifikācijām visi konstatētie defekti noteiktā termiņā novērsti par uzņēmēja līdzekļiem.

Būvnieki par darbiem saņēma attiecīgi par 7000 eiro mazāk, nekā bija paredzēts būvdarbu līgumā, savukārt defekti tiek novērsti garantijas ietvaros par būvuzņēmēja līdzekļiem. Ja tuvāko trīs gadu laikā pēc objekta nodošanas ekspluatācijā tiks konstatēti jauni defekti, arī tie tiks novērsti objekta garantijas ietvaros par uzņēmēja līdzekļiem.

Kopumā Barona ielas brauktuves remontdarbi izmaksājuši 2,6 miljonus eiro, bet ietves atjaunošanas darbi - 900 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!