Foto: DELFI Aculiecinieks
Nolupušas sienas, bojāts grīdas klājums, rūsas sagrauzta izlietne un pilošs jumts. Aina, kas 9. decembrī pavērās septiņus mēnešus veca mazuļa māmiņai Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā Gaiļezerā. Slimnīcā cer, ka jau drīzumā varēs sākt telpu rekonstrukciju.

"Es nedzīvoju luksusa apstākļos un diezgan brīvi uztveru vienkāršus dzīvošanas apstākļus, taču, kad mani ar septiņus mēnešus veco mazuli atveda uz palātu un aicināja iekārtoties, izjutu šoku," raksta jaunā māmiņa Jelena.

Drīz vien viņa arī atklāja, ka caur slimnīcas jumtu tek ūdens un ka koridorī spiesta apiet ūdens spaiņus, turklāt māmiņas nevar saņemt slimnīcas ēdināšanu pat par naudu.

"Kas ministriem un deputātiem ir prioritāšu sarakstā? Kara sfēra? Jūs taču apgalvojat, ka jāveicina pilsoņu lojalitāte. Bet šodien man tā vienkārši uzlēca līdz pašiem griestiem pie lietus atstātajiem plankumiem," atzīstas Jelena.

Bērnu slimnīcas pārstāve Vita Šteina stāsta, ka fotogrāfijās skatāmās palātas nav nekāds jaunums. Pašlaik izsludināts konkurss par tehniskā būvniecības projekta izstrādi slimnīcas rekonstrukcijai. Jau šogad plānots noskaidrot aptuvenās izmaksas, pašlaik tās lēstas ap 20 miljonu eiro apmērā. Tiesa, plānoto būvdarbu īstenošana ir atkarīga no tā, vai valsts piešķirs tam naudu, norāda Šteina.

"Pašlaik pilnībā izremontēta Gaiļezerā ir observācijas nodaļa un uzņemšanas nodaļa, vairākās nodaļās veikti kosmētiskie remonti. Neremontēta palikusi tikai viena nodaļa, kas arī redzama attēlos," stāsta Šteina un piebilst, ka, saskaņā ar slimnīcas plānu, vispirms jāpabeidz remonti telpās Vienības gatvē un tad jāturpina ar rekonstrukciju Gaiļezerā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!