Foto: LETA

Šogad jūlijā manus bērnus – Oskaru Valdi Kalnozolu un Aleksandru Kalnozolu, iesaistot ASV dzīvojošu personu, no civiltiesiskā aspekta, nolaupīja, izveda un izturēja ASV.

Jau jūlijā, izmantojot savas tiesības, vērsos Latvijas Republikas Valsts policijā, Tieslietu ministrijā un bāriņtiesā ar iesniegumiem, lai tiktu noskaidrota manu bērnu atrašanās vieta, pazušanas iemesli un to fiziskais un emocionālais stāvoklis.

Savā iesniegumā lūdzu izvērtēt personu darbību, kuras, plānoja, organizēja un realizēja bērnu nolaupīšanu, tai skaitā atbildību no krimināli sodāmu rīcības, proti, ļaunpātīgu tiesas nolēmuma nepildīšanas, aspekta. Es nedz tikai iesniedzu zvērinātu izpildītāju aktus, kas apliecināja faktu, ka saskarsme ar bērniem netiek nodrošināta, bet arī pierādījumus, kas apliecina, ka pat pamatinformācija par bērniem tiek slēpta, kas ir pretrunā ar tiesas nolēmumu un kopīgas aizgādības principiem.

Iestāžu uzmanību vērsu uz to, ka pastāv liela varbūtība, ka bērnu nolaupīšana no civiltiesiskā aspekta ir ilglaicīgi organizētā grupā. Norādīju, ka šajās darbībās, iespējams, ir iesaistīts bijušais PSRS specdienestu darbinieks Juris Dimitris. Dotā persona izplata par sevi informāciju, ka viņam ir īpašas attiecības ar bijušo valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu, ka ir vairāku valstu specdienestu darbinieks, tai skaita Vācijas (ko apliecina fakts, ka SAB datu bāzē par bijušiem PSRS specdienestu darbiniekiem viņš netiek uzskaitīts).

Esmu vērsies Valsts policijā ar iesniegumu, norādot, ka iespējams, grupā ir organizēta un safabricēta krimināllieta uz nepatiesa ziņojuma pamata, kas ilglaicīgi tika izmantota, lai mani maksimāli nošķirtu no bērniem, kas rezultātā beidzies ar bērnu prettiesisku aizvešanu, kā arī aizskāris manu cieņu un godu.

Manā rīcībā esošā informācija liecina, ka vairāku personu grupā tika organizētas kampaņas ar mērķi celt neslavu, kurās arī iesaistījās J. Dimitris, advokāts un persona ar labām attiecībām ar dažiem konkrētiem masu medijiem.

Vairāku mēnešu laikā Valsts policija nav uzskatījusi par vajadzīgu vai nav spējusi noskaidrot manu bērnu atrašanās vietu. Policija nav sekmējusi, lai tiek ievēroti likumi, kā arī nav saukusi pie atbildības personas, kuras pārkapj likumus, kuri saistīti ar tiesas nolēmumu nepildīšanu (vēršu jūsu uzmanību uz to, ka 2015. gada decembrī tika grozīta LR likumdošana, lai tieši veicinātu tiesiskumu un novērstu, ka vecāki bērnus neizmantotu savu savstarpējo nesaskaņu un attiecību kārtošanā).

Svarīgi norādīt, ka no visiem aspektiem tiek vilcināti un pagarināti termiņi lietas izmaklēšanai, pamatojoties uz objektīvu apstākļu noskaidrošanas nepieciešamību, bet pēc būtības gaidot citas valsts atbildi. Kas notiks, ja ASV atbildēs, ka bērnu tur nav? Kurš uzņemsies atbildību par sekām, par emocionāliem un, iespējams, fiziskiem pāridarījumiem šajā periodā?

LR Iekšlietu ministra Rihard Kozolvska kungs un ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera kungs, kā Latvijas republikas pilsonis, lūdzu jūs sekmēt, lai valsts teritorijā tiktu ievēroti likumi un tiesībsargājošās iestādes strādātu LR iedzīvotāju interesēs, un aizstāvētu to tiesības, īpaši gadījumos, kad ir skartas bērnu intereses.

Nav pieļaujams, ka tiesībsargājošās iestādes ar savu iniciatīvas un atbildības trūkumu, gaidot citas valsts lēmumu, kas skar LR pilsoņus un bērnus, netieši atbalsta LR pilsoņu izvešanu uz ārzemēm pie tā jau zemiem demogrāfijas rādītājiem.

Lūdzu sekmēt, lai LR tiesībsargājošo iestāžu darba efektivitāte radītu tēlu, ka nodokļu maksātāju apmaksātais Latvijas valsts aparāts darbojas iedzīvotāju interesēs. Latviju ir pametuši vairāk nekā 370 tūkstošu iedzīvotāju, kuri kā vienu no iemesliem, kāpēc nevēlas atgriezties sava dzimtenē, min Latvijas valsts pārvaldes aparāta neieinteresētību aizstāvēt LR pilsoņu intereses, kā rezultātā daudziem ir aizvainojums pret Latvijas valsti un savā ziņā tas ir pamatoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!