Otrdien, 27. septembrī, gājējus pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) pārsteidza uz nesen nomainītā stikla redzamās montāžas putas. Muzejā skaidro, ka uztraukumam nav pamata. Pašlaik norit stikla apsildes izbūvēšana.

"Vēl tikai pirms neilga laika stiklu pie LNMM nomainīja pret jaunu, bet tagad jau atkal skāde – aizpūsts ar putām. Tūristiem bija, par ko brīnīties," mulsumu neslēpj aculieciniece.

Muzejā portālam "Delfi" pastāstīja, ka pašlaik pie ēkas pabeidz stikla apsildes izbūvi. To varot veikt tikai tagad, jo jāievēro silikona cietēšanas nosacījumi. "Aculiecinieka fiksētajos attēlos skatāms papildu hidroizolācijas injekcijas, kas iespiestas pēc stikla apsildes elementu ievades. Pēc sacietēšanas putu pēdas uz apdares ir notīrītas un trešdien vairs nav redzamas," norādīja LNMM pārstāve Una Sedleniece.

Darbus plānots pabeigt trešdien, 28. septembrī.

Portāls "Delfi" ziņoja, ka maija sākumā atjaunotā Latvijas Nacionālā mākslas muzeja parka pusē izvietotajā stikla ātrijā jeb grīdā skeitbordisti saplēsa vienu stiklu. Saskaņā ar LETA ziņoto, stikla nomaiņa notikusi augustā un izmaksāja ap 20,4 tūkstošus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!