"Melnās formās, maskās un ar ieročiem" - tā par laivā redzētajiem cilvēkiem, kas otrdienas, 27. septembra, vakarā piestāja pie prāmja "Tallink" Rīgā, stāsta video autors, "Delfi" lasītājs Guntis. "Tallink" skaidro, ka notikušas saskaņotas drošības dienestu mācības.

Melnā tērptos vīrus laivā aculiecinieks Guntis pamanīja ap pulksten 18 Daugavā netālu no Voleriem Rīgā. Laivas esot pārvietojušās lielā ātrumā un piestājušas pie "Tallink" prāmja.

"Pavisam bija vairākas laivas un katrā no tām pa kādiem pieciem cilvēkiem, ģērbtiem melnās formās, maskās un ar ieročiem. Viņi piekabinājās prāmim un ar virves palīdzību uzkāpa uz transportlīdzekļu novietošanai paredzētā klāja," par redzēto stāsta Guntis, kurš šādu ainu vēroja pirmo reizi mūžā un pieļauj, ka notikušas īpašas un slepenas mācības.

Uzņēmumā "Tallink" portālam "Delfi" izdevās noskaidrot, ka 27. septembrī uzņēmums bija iesaistīts drošības mācībās sadarbībā ar kādu drošības iestādi. Konkrētāku informāciju uzņēmumā sniegt nevarēja, tomēr norādīja, ka mācības sadarbībā ar nacionālām un starptautiskām organizācijām uz "Tallink" prāmjiem dažādos maršrutos norit regulāri.

Portālam izdevās uzzināt arī to, ka mācības 27. septembra vakarā nav rīkojusi ne Valsts policija, ne arī Valsts robežsardze. Iespējams, operācijā bijuši iesaistīti Nacionālie bruņotie spēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!