Ikšķiles novada mājsaimniecību jau vairākas dienas apmeklē nelūgti viesi – mežacūku ģimene, kas ievesta no Rīgas, sūdzas portāla "Delfi" lasītājs, kurš vēlējās palikt anonīms.

"Kā zināms Ikšķiles pašvaldība piekrita, ka Ikšķiles lauku teritorijā tiek atvestas pa Rīgu klaiņojošās mežacūkas. Tagad jau kuro dienu Tīnūžu pagastā mājsaimniecību "Brieži" apmeklē mežacūku saime un piestrādā par nelūgtiem dārzniekiem, ieskaitot šovakar," trešdienas vakarā ar savu bēdu dalījās lasītājs.

"Būs jāvēršas pašvaldībā, jo mežacūku saime ir liela – vairāk nekā 10, no kurām trīs ir pieaugušas," fiksējis aculiecinieks. "Ikdienā, klaiņojot un rušinot apkārtējos dārzus, nav diez ko omulīgi no domām, ka varētu sanākt saskarsme dzīvajā."

"Jācer, ka pašvaldība apzināsies savu rupji pieļauto kļūdu, neizvērtējot, ka Ikšķiles lauku teritorija nav lielie Latgales meži, un risinās šo problēmu, jo uzņemoties atbildību un "adoptējot" šīs mežacūkas, par tām ir atbildīga, gluži tāpat kā iedzīvotājs, uz kuru attiecās dzīvnieku labturības likums, un kad dzīvnieks sastrādā "ziepes", tad par to ir jāatbild," uzskata lasītājs.

Ziņots, ka Rīgas Medību koordinācijas komisija lēmusi, ka pilsētā esošās mežacūkas tiks ķertas dzīvas, izmantojot ēsmu, un izvestas uz pašvaldībai piederošiem mežiem Tīnūžu apkaimē Daugavas labajā pusē. Visas mežacūkas pilsētas teritorijā plānots izķert un pārvietot uz Tīnūžiem līdz rudens sākumam.

Jau vēstīts, ka, lai risinātu jautājumu par meža dzīvnieku ienākšanu pilsētā, Rīgas dome izveidojusi Medību koordinācijas komisiju, kuru vadīs pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs.

Tāpat ziņots, ka Rīgā situācija ar mežacūkām ir saasinajusies. Visvairāk klaiņojošas mežacūkas manītas Juglas un Šmerļa apkaimē.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!