Foto: F64
Latviešu komponists un mūziķis Zigmars Liepiņš šī gada 14. oktobrī svinēs savu 60 gadu jubileju.

Tāpēc aicinājām "Delfi" lasītājus piedalīties aptaujā un noskaidrot, iemīļotākās Zigmara Liepiņa dziesmas.

Pārliecinošs līderis un pirmās vietas ieguvējs nebija ilgi jāmeklē, jo pilnīgi visi iesūtītie topi pirmajā vietā bija ierindojuši tieši šo dziesmu. Savukārt sīvāka cīņa izveidojās starp otrās un trešās vietas ieguvējiem. Kopumā lasītāji piedāvāja topā iekļaut 13 dažādas Zigmara Liepiņa dziesmas.

Latviešu lēnais valsis Noras Bumbieres izpildījumā


Foto: PantherMedia/Scanpix

Pirmo vietu pārliecinoši ieņem Zigmara Liepiņa komponētā un Noras Bumbieres izpildītā dziesma "Ķiršu lietus". Lielākā daļa "Delfi" lasītāju vēl norādīja, ka tā ir "latviešu lēnais valsis", "klasiska latviešu dziesma, kuru pārpratuma pēc piedēvē Raimondam Paulam" un "skaistākā dziesma, kāda mūsu nācijai vien ir".

'Pusnakts stundā satikties varam...'


Foto: Publicitātes attēli

Otrā vietā ierindojas "Pusnakts stundā", ko lasītāji ir raksturojuši kā dziesmu, kas "pieder pie latviešu romantisko un mīlas dziesmu fonda".

1985. gada 'Mikrofona aptaujas' uzvarētāja


Foto: F64

Trešo vietu ieņem Zigmara Liepiņa sievas dziedātā "Zibsnī zvaigznes aiz Daugavas", kura tālajā 1985. gadā 30 dziesmu konkurencē uzvarēja "Mikrofona aptaujā". Tāpat dziesma skanēja arī XXIV dziesmu un deju svētkos. "Delfi" lasītāji šo dziesmu nodēvējuši par "latviešu spēcīgāko dziesmu", kā arī "par latvju tautas himnu".

'Vēl ir laiks'


Foto: F64

Ceturto vietu pārliecinoši ieņem Mirdzas Zīveres un Imanta Vanzoviča izpildītā "Vēl ir laiks". Lasītāji dalās atmiņās no laikiem, kad šī dziesma bija aizliegta, jo VDK uzskatīja, ka "dziesmas zemteksti aicina latviešus atgūt savas valsts neatkarību, dziedot "Latvijā, Latvijā, Latvijā".

'Amors - Superstārs'


Foto: PantherMedia/Scanpix

Piektajā vietā ierindojas Liepiņa komponētā "Amors - Superstārs", par kuras vārdiem ir parūpējies Kaspars Dimiters, bet vispopulārākie un iemīļotākie šie dziesmas izpildītāji ir grupa "Līvi", neskatoties, ka bez "Līviem" dziesmu izpildījuši arī daudzi citi pašmāju mākslinieki. Lasītāji dziesmu lielākoties ir nodēvējuši par "nemirstošu latviešu roka klasiku" un "dziesmu, kas neatstās sēdošu nevienu dejotgribētāju un negribētāju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!